Free Hit Counter

26.8.08

Tid for vin

Jeg har fått litt kunnskap om vin i løpet av sommeren, og har noen tips jeg gjerne vil dele med deg, som kanskje ikke er like bevandret i vinens rike som meg. Jeg vil derfor gå detaljert og enkelt fram:
Først og fremst - hvordan skille på røde og hvite viner:
Enklest skiller man på disse vin-typene med å søle en liten skvett på en hvit bordduk. Den vinen som etterlater seg en lilla flekk - er rødvin.
Er man en riktig kjenner så kan man bare ved å smake skille på rødt og hvitt.

Tommelfingerregel: De hvite smaker som regel eddik, mens de røde har mer smaken av stempelfarge. Man kan altså suge på en kontorstempelpute, deretter ta en slurk vin for så å konstatere om det er rødt eller hvitt. Enkelt hva?

Portvin er en vin man serverer i porten når gjestene kommer. Har man ingen port går det like greit å servere i heisen eller trappeoppgangen.

Serverer man tørr vin bør det ikke være gjennomtrekk - da vinen lett kan støve ned hele huset.

Man kan bestille sin vin og få den hjemkjørt. Skulle man likevel bære den med fra Polet selv, så velg en lettvin.

Til fisk, som fiskeboller og sild foretrekker de fleste hvitvin, mens man til pølser og innmat bør drikke rødt.
Til viltkjøtt serveres villvin.
Til grillmat er det for noen et unntak på hvitt og rødt. For noen bør helst servere brennevin da dette harmonerer best med svartbrent mat. Dette gjelder ikke oss gourmetkokker, som utgjør ca 85% av det norske folk.

Ord som er vanskelige å si når man har drukket litt vin:
- Uovertreffelig
- Innovativt
- Virosiøs
- Kosteskaft
- Arrangementskomiteen

Ord som er vanskelig å si når man har drukket for mye vin:
- Vestkysts
- Substantiv
- Konstituere
- Gjennomsnittlige
- Arrangementskomiteen

Ord som er helt umulig å si når man har drukket for mye vin:
- Nei takk, ikke mere vin til meg
- Sorry, du er ikke helt min type
- Aklimatisering
- Arrangementskomiteen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glitrende! Dagens første latter fikk sitt utbrudd nu ;)

Anonym sa...

Takk, den trengte jeg i dag :-D