Free Hit Counter

9.3.07

Tid for mat

Forrige helg inviterte vi 'Bergen' på lammestek. Jeg fant en oppskrift, og hadde allerede forberedt 'gugga' som skulle oppå mens stek sto i ovn. Men akk, hva hadde skjedd med lammesteken? Den luktet ille. Den gikk rett i søpla!

Il-tining av brasiliansk indrefilet, innkjøpt på Color Fantsay ble redningen.
Men 'gugga' kunne jo ikke gå til spille så her kommer oppskriften på skikkelig mørt smeltepåtunga kjøtt:

Gugge:
1 dl linfrø
1dl timian&herbes des provences
2 egg
1 eggeplomme
3 fedd hvitløk
olivenolje til passe
sort pepper
havsalt i flak
Alt dette moses med stavmikser.

1 stk indrefilet fra Brasil.... sikkert ikke viktig hvor den kommer fra... men dog!

Indrefilet lukkes kjapt i stekepanna og legges i en slik god, gammel leirgryte. Gugge smøres på.
Settes i ovn på 200 grader til ferdig.
Dvs når steketermometer viser 65 grader...

Tar en halvtimes tid eller noe.

Serveres med poteter eller ris. Rosépeppersaus, som du får på Europris. Grønnsakblanding av typen 'selskap' og litt hjertesalat med dressing laget av 2 deler creme fraiche og en del pesto. Men for all del, ikke bruk vanlig Barilla-pesto. Gå for den dyrerer varianten fra Liguria, som også inneholder cashewnøtter.

Serveres med god vin. Og kanskje et par stykker Fougasse. (olivenbrød)

Mmmm.

Husk vann ved siden av ;-D

Og bruker du oppskriften en gang. Fortell hvordan det gikk?? !

Ingen kommentarer: